LPG är en utmärkt behandlingsform för olika smärt- och spänningstillstånd i kroppen samt för att stimulera metabolismen och vätskecirkulationen. Därutöver främjar den tillfriskningsprocessen efter skador. Fast LPG-behandlingen är en apparatbehandling känns den behaglig och avslappnande, och dess olika former lämpar sig därför även för rätt akuta smärttillstånd. LPG används som en del av fysioterapi.

LPG är en helhetsbetonad behandlingsform som används för att behandla olika vävnadsproblem på ett mångsidigt sätt. Behandlingsapparaten fungerar med undertryck och dess motoriserade rullar formar och stimulerar bindväven, vilket förbättrar både vätske- och blodcirkulationen samt bearbetar muskel-, hud- och fettvävnader. Metabolismen förbättras och skadeområdet får näringsämnen för tillfriskningsprocessen.

På Debora Fysio använder vi LPG-apparaten i flera av våra terapeutiska och estetiska behandlingar. Användningsområdet beror på problemet eller symptomen: fysioterapeutisk behandling (för t.ex. muskelspänningar eller -inflammationer), LPG Sport (t.ex. efter idrottsskador) och estetiska behandlingar. Utöver dessa har LPG-behandling ansetts bl.a. förbättra sömnkvaliteten samt ha en övergripande uppfriskande och avslappnande effekt.

Lous Paul Guitay utvecklade LPG-apparaten 1986 i Frankrike och i dag är det möjligt att få behandligar i sina olika former världen runt. Du kan även komma till LPG-behandlingar med remiss till fysioterapi och få FPA-ersättning, då behandlingen ges i samband med fysioterapibehandlingen.

LPG Lipomassage kroppsvård

Endermologie är ett effektivt sätt att minska på fettvävnaden och celluliter. Vakumsuget och de motoriserade rullarna ökar vätskeomsättningen i venerna och i lymfakärlen, samt ökar kollagenproduktionen i huden. Behandlingen aktiverar fettomsättningen och ökar transporten av syre och näringsämnen till vävnaderna. Som resultat av detta blir huden mera spänstig och din kropp blir slankare. Det är forskat att behandlingen ger en effekt som förlångsammar tecken på åldring. LPG-behandlingen lämpar sig också för kroppsformning efter graviditet.

LPG LiftMassage

Ansiksbehandlingen LiftMassage är effektiv mot lös hud, rynkor och andra tecken på åldrande. LPG-ansiktisbehandlingen stimulerar den lokala ämnesomsättningen och slappnar av ansiktsmusklerna. Behandlingen främjar kollagenproduktionen i huden och ökar ansiktets spänstighet. Endermologie vårdar huden från djupet genom att påverka bindvävnaden och effektiverar de undre hudlagrens cellfunktion. Vid ansiktsvården används olika behandlingshuvud, som möjliggör behandling av ensklida delar av ansiktet.

LPG Therapeutic

Vi erbjuder effktiva LPG Endermologie-behandlingar, som lämpar sig för olika kroppsvårdsbehov. Endermologie aktiverar ämnesomsättningen lokalt i hudcellerna, underhudsfettet och musklerna. Behandlingen kan ha olika målsättning. Estetisk kroppsvård omformar och minskar fettvävnaden, hudbehandlingen gör huden spänstig, minskar på eventuella rynkor eller ärrvävnad. Muskelbehandlingen hjälper trötta och sjuka muskler att återhämta sig och spända muskler behandlas töjda.

LPG Sport

LPG-terapin lämpar sig utmärkt för idrottsfysioterapeutiska behov, såväl som förebyggande och som terapimetod. LPG-behandlingen förbereder muskeln för prestationen, försnabbar muskelåterhämtningen och främjar  läkandet efter skada. Med hjälp av LPG-terapin återhämtar sig musklerna snabbar från ansträngning och blir mer avslappnade, därmed förbättras idrottsprestationen. Med LPG får du snabba resultat vid vård av bl.a. muskelkramper, rivningar, seninflammationer och muskelspänningar. En bristningsskada kan läka till och med på en vecka.

Mer information om LPG-behandlingarna hittar du här ». Bekanta dig även med forskningsresultaten på LPG-behandlingarnas effekt här ».