Regelbunden träning belastar muskler, leder och lägger specifika krav på kroppens funktioner. På Debora Fysio gör vi muskelbalans undersökningar, olika mätningar och även muskelvård före och efter idrottsprestationer.  Våra fysioterapeuter hjälper dig med att förebygga olyckor och skador, med efterbehandlingar och med post-kirurgisk rehabilitering och testning.

 

De flesta av våra fysioterapeuter har egen erfarenhet av elitidrott inom olika grenar, till och med på VM-nivå, så idrottarnas utmaningar och skärskilda behov är åt oss väl bekanta saker.
Idrottsfysioterapins behandlingsformer är bl.a. manuell mobilisering och manipulation som höjer ledrörligheten, muskel stretching, mjukvävnadsbehandlingar, smärtlindring och träningsterapi. Förutom de manuella behandlingarna har vi mångsidig utrustning för fysikalisk behandling.

LPG-Sport

LPG-terapin lämpar sig utmärkt för idrottsfysioterapeutiska behov, såväl som förebyggande och som terapimetod. LPG-behandlingen förbereder muskeln för prestationen, försnabbar muskelåterhämtningen och främjar läkandet efter skada. Med hjälp av LPG-terapin återhämtar sig musklerna snabbare från ansträngning och blir mer avslappnade, därmed förbättras idrottsprestationen. Med LPG får du snabba resultat vid vård av bl.a. muskelkramper, streckningar, seninflammationer och muskelspänningar. En bristningsskada kan läka till och med på en vecka.

Läs mer »