Musiikkifysioterapia

Päivittäinen, useita tunteja jatkuva soitto voi provosoida lukuisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Tyypillisiä muusikoiden vaivoja ovat yläraajojen rasitusperäiset kivut, työskentelyasentoon ja ergonomiaan liittyvät ongelmat sekä laulajien ääniongelmat. Muusikon toimintaympäristön ja vaivojen kokonaisvaltainen ymmärtäminen on keskeistä kun lähdetään ratkomaan muusikon kohtaamia haasteita. Musiikkifysioterapeutin tehtävänä on tukea ammattimuusikon kykyä soittaa ammatinsa vaatimalla tasolla, ei ainoastaan hoitaa tuki- liikuntaelinvaivaa. Parhaimmillaan työ on ennaltaehkäisevää.

Fysioterapeuttimme Emilia Kivinen on erikoistumassa musiikkifysioterapiaan täydennyskoulutusten ja muusikkopoli-toiminnan kautta. Emilia ottaa vastaan muusikoita Espoon Kivenlahden toimipisteessä, sovittaessa ajan voi saada myös toiselle toimipisteelle ja mieluusti myös soittajan omaan toimintaympäristöön. Emilian oma ura musiikin parissa alkoi 6-vuotiaana viulun soitolla ja soitin vaihtui matkan varrella alttoviuluun. Soittaminen jatkui musiikkiopistossa 23-vuotiaaksi asti. Vaikka ammatiksi valikoitui fysioterapia, soittaminen ja laulaminen ovat pysyneet kiinteänä osana elämää mm. bänditoiminnan kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli koet, että kaipaat juuri musiikkiin erikoistuneen fysioterapeutin otetta vaivasi hoitoon tai rajaa nettiajanvarauksen yhteydessä terapeutiksi Emilia. Voit jättää nettiajanvarauksessa myös erikoistoiveen terapeutille “lisätiedot”-kohtaan.