Kun syystä tai toisesta et pääse käymään meidän luona, voit pyytää meidät tulemaan luoksesi. Ikääntyvien kuntoutuksen lisäksi toteutamme kotikäynteinä myös äitiysfysioterapiaa, urheilufysioterapiaa, lymfaterapiaa sekä hierontaa.

Urheilufysioterapia

Vastaanotolla voi olla ajoittain vaikea saada kiinni urheilijaa riivaavan rasitusvaivan syytä. Siksi on fiksumpaa siirtää terapia kentälle. Oli kyse sitten salitreenistä tai lajiharjoituksesta – tulemme sinne, missä harjoittelu tapahtuu. Kartoituksen tukena voidaan käyttää erilaisia mittareita sekä videointia. Voit kysyä myös tarjousta urheiluseuran tiloissa tapahtuvasta, useamman urheilijan samanaikaisesta, ennaltaehkäisevästä lihastasapainokartoituksesta.

Hieronta

Jos liikkuminen on heikentynyt sairauden tai kipujen vuoksi, mutta et kaipaa kuntoutusta, voimme toteuttaa myös hierontaa kotikäynteinä. Käytössämme on taittuva matkahierontapöytä, jonka tuomme mukanamme hierontakotikäynnille. Levitettynä hierontapöytä vaatii vapaata tilaa vähintään 2 x 3 metriä. Ilmoitathan, jos sinulla on lemmikkieläimiä.

Fysioterapiaa ja hierontaa voidaan toteuttaa myös tyhy-toimintana työpaikalla – kysy tarjousta.

Kotikuntoutus

Ikääntyvän ihmisen liikkumiskyvyn heikentyessä on kotona tapahtuva kuntoutus turvallinen vaihtoehto toimintakyvyn tukemiseksi. Terapeutti arvioi asiakkaan liikkumista ja päivittäisistä toiminnoista suoriutumista, suunnittelee yksilöllisen kuntoutusohjelman, arvioi mahdolliset apuvälinetarpeet ja auttaa apuvälinehankinnoissa sekä käyttöönotossa sekä tukee ja ohjaa kuntoutuksen eri vaiheissa. Kuntoutus voidaan toteuttaa lyhyenä interventiona tai pidempikestoisena säännöllisenä ohjauksena. Kuntoutukseen voi hakeutua lääkärin lähetteellä tai ilman, myös palveluseteleillä. Kotikuntoutusta tarjoamme kaikissa toimipisteissämme.

Äitiysfysioterapia

Tuoreen äidin voi olla vaikea järjestää aikaa vastaanotolla käyntiin. Silloin äitiysfysioterapeutin kotikäynti on oiva ratkaisu. Terapeutti voi kartoitaa äidin tilannetta, antaa itsehoito-ohjeita tai yksilölliset harjoitteet hyvinvoinnin tukemiseksi tutussa kotiympäristössä. Tarvittaessa terapeutti voi ohjata myös lapsenhoidon ergonomiaan aidoissa tilanteissa tai antaa vaikka vinkkejä toimintojen nokkelampaan sijoitteluun, jotta vauva-arki olisi hieman sujuvampaa. Äitiysfysioterapiaa tarjoamme pääkaupunkiseudun ja Turun alueella.